Information om jord och gödselsortimentet.

Jord och gödsel tillhör de varukategorier som vi alltid är fullsorterade på. Visst kan det hända att någon enskild produkt kan ta slut, men det är väldigt sällan. Vill du köpa väldigt mycket av jord, en pall eller mer, och större förpackningar när det gäller gödsel och dekorationsmaterial, så be om offert. Tänk på att i praktiken all säckjord i Sverige är torvbaserad och därmed flyktig och därmed inte så lämplig att använda i större mängd.

Vissa av Hasselfors produkter kan beställas på storsäck för direkt hemtransport. Den sortens jord är "jordigare" och därmed bättre för nyanläggning. Detta kan i vissa fall vara praktiskt men kan också vara svårhanterligt då säckarna är väldigt tunga och otympliga.

När det gäller lösjord så varierar priserna väldigt mycket beroende på vilken kvalité du är ute efter. En enklare ej ogräsfri åker jord för några tusenlappar per flak till upp till tio tusen för riktigt bra och recepttillverkad specialjord, garanterat oghräsfri. Det lönar dig att satsa på bra jord då mycket rensningsarbete och extratillförsel av torv och gödselmedel inte behövs och det säkerställer en god etablering för dina växter. Även inom trädgård är det underarbetet som är det viktigaste för ett lyckat resultat. Om ni ska anlita oss att utföra planteringar så närmast kräver vi sådan jord.

Vi för numera två fabrikat av jord, från Hasselfors Garden och Emmaljunga torvmull. Från Emmaljunga tar vi de vanliga jordsorterna som de levererar i 50-literssäckar. Från Hasselfors kommer också en del "vanlig" jord men också mycket specialprodukter som sanitetstorv, sandlådesand och dekorationssten. Vi har urnjord av båda fabrikaten.

Kom in och prata med oss om ni behöver hjälp att välja i denna djungel.

När det gäller priser publicerar vi inte dessa här då det är för bökigt att uppdatera dem vid ändringar och att det lätt glöms. Vi ger en generell mängdrabatt på 25 kronor för var tredje säck du köper. Du kan kombinera som du vill i vårt stora sortiment.

 

Kontakta oss

Telefon: 0176-510 41
E-post: kontakt(att)vår domän


Följ oss

Öppet

Vardagar 10-18
Lör- och helgdagar 10-16
Gäller såväl trädgård som restaurang
 

Adress

Kröns Trädgård AB
Tivängsvägen 11
764 91 Väddö
Besöksadress: Hammarbyvägen 1

Hitta oss