Allmänt om trädgårdsväxter.

Fleråriga växter av många slag

Fleråriga växter av många slag

Trädgårdsväxter kallar vi sådana växter som vi planterar ute och som normalt återkommer år från år. De är härdiga på våra breddgrader helt enkelt. När du besöker varmare ställen kan du få se våra krukväxter som stora buskar, olivträd och citrusbuskar som stora träd men eftersom de inte tål varken vår kyla eller vårt mörker så hjälper det inte att de är fleråriga, de dör om vi har dem ute på vintern.

Man skiljer på örtartade och vedartade trädgårdsväxter. Örtartade kallas perenner, vedartade det mindre använda lignoser. Skillnaden mellan dessa är att perennerna vissnar ner över markytan vintertid medan lignoserna bara vintervilar genom exempelvis lövfällning. Alla blir större år för år om man inte handgripligen gör något åt saken som rotdelning eller beskärning. Vissa perenner har bara rotsystem medan andra är lökväxter.

På varmare breddgrader där det aldrig blir frysgrader beter sig växterna ofta på annat sätt och där hittar man andra varianter av ovanstående.

Beställningsinformation

Vi har många leverantörer av växter och de har interna nätverk som gör att vi kan få tag på det mesta men allt kan ta slut på marknaden någon gång, ibland tillfälligt och ibland för resten av säsongen. Annars gäller följande för våra trädgårdsväxter:

Vi har ett stort sortiment av buskar, träd och klätterväxter. Allt från t ex udda magnolior för finsmakarens trädgård till stora landskapsväxter för den som önskar en mera vild och lättskött trädgård. Vi har som mål att de växter som säljs mest ska finnas hemma hela tiden. Vi har flera leverantörer och täta leveranser, varje vecka, utom kanske de varmaste högsommarveckorna. Det gör att vi snabbt kan få hem det du söker om det inte finns hemma. Beställer du senast onsdag så har vi normalt växterna hemma till nästa helg. Gå gärna in på länkarna om du vill se våra leverantörers sortimentslistor. Du hittar också där en zonkarta.

Rosor är av tradition en stor produkt hos oss och vi har alltid mycket att välja på. Här går det bra liksom när det gäller buskar och träd att beställa enstaka varor. På rossidan har det dock ofta visat sig svårt att få tag på många udda sorter de senaste åren. Men vi gör så gott vi kan för att uppfylla dina önskemål.

När det gäller perenner så får vi även där leveranser varje vecka. Du kan förstås beställa såna också men med viss reservation. Vanliga namnsorter som vi säljer regelbundet av är inga problem att ta hem men udda sorter kan vi lägga i vår ”önskelista” så letar vi efter dem bland perennodlarna.

 
 

Kontakta oss

Telefon: 0176-510 41
E-post: kontakt(att)vår domän


Följ oss

Öppet

Vardagar 10-18
Lör- och helgdagar 10-16
Gäller såväl trädgård som restaurang
 

Adress

Kröns Trädgård AB
Tivängsvägen 11
764 91 Väddö
Besöksadress: Hammarbyvägen 1

Hitta oss