Sommarblommor och krukväxter

Vi odlar en stor mängd sommarblommor själva i våra två växthus. Ca 700m2 odlingsyta totalt. Främst är det ampelväxter både i ampel och i kruka för den som vill göra sina egna samplanteringrar. Vi försöker hitta udda växter med bra växtsätt, tåliga för den svenska sommaren. Det kommer alltid några nya sorter i sortimentet varje år. Många gamla godingar också förstås tex lofos, njurvinda, chokladblomma, grusnejlika för att nämna några. Vi sår också en del, främst sådant som vi inte hittar som pluggpplantor eller väldigt udda blommor som inte finns marknaden.

Numera finns det flera specialföretag som både sår och tar sticklingar som vi sen köper som "pluggplantor" för att odla vidare i våra egna växthus. Fördelarna är många bla garanteras man en enheltlig plantuppdragning och man behöver inte själv så det som tar lång tid på sig att komma upp. I vårt fall betyder det att  vi spar energi när vi inte behöver värma våra hus för att kunna så en låda då och då.

Vi säljer så mycket mer än vad vi kan producera själva därför har vi ett stort kontaktnät av odlare både i Sverige, Danmark och Holland som vi köper färdiga plantor av. Allt för du som kund ska ha så stort utbud som möjligt att välja på. Leveranserna är täta, minst en gång i veckan får vi påfyllt under högsäsong.  

 

Kontakta oss

Telefon: 0176-510 41
E-post: kontakt(att)vår domän


Följ oss

Öppet

Vardagar 10-18
Lör- och helgdagar 10-16
Gäller såväl trädgård som restaurang
 

Adress

Kröns Trädgård AB
Tivängsvägen 11
764 91 Väddö
Besöksadress: Hammarbyvägen 1

Hitta oss